Van traditioneel tot modern. Alles is mogelijk

Van traditioneel tot modern. Alles is mogelijk

Werkwijze

Er zijn in hoofdlijnen twee verschillende rieten daken; 'het traditionele dak' en 'het schroefdak'. Waar het traditionele dak al meerdere eeuwen meegaat en zijn kwaliteit nog steeds bewijst, is het schroefdak - dat pas 15 tot 20 jaar wordt toegepast - aan een opmars bezig. Zeker bij nieuwbouwwoningen en andere daken waarbij brandvertraging en isoleren een belangrijke factor is wordt dit steeds vaker toegepast.

Welk dak het beste bij u past? Daarover gaan we graag met u in gesprek!

Het traditionele rieten dak:

Bij het traditionele rieten dak wordt het riet op latten gelegd en vervolgens vastgemaakt. Dit type rieten dak heeft zich door de eeuwen heen meerdere malen weten te bewijzen als een dak met een enorm lange levensduur. Afhankelijk van de hellingshoek en de rietsoort kan een dergelijke traditionele dak wel 30 tot 40 jaar meegaan. Uiteraard is goed onderhoud wel een vereiste. 

Het schroefdak:

Bij de schroefdakmethode wordt het riet niet op latten gelegd, maar op een gesloten kapconstructie. Deze methode is volledig luchtdicht en bestaat inmiddels zo'n 15 - 20 jaar.

De schroefdakmethode wordt vooral toegepast bij nieuwe woningen óf daken waarbij het vereist is dat het riet zeer brandvertragend is. 

Eigen keuze:

Ieder rieten dak is uniek. De keuze van welk 'type' dak het beste bij u toegepast kan worden blijft een eigen persoonlijke keuze, gebaseerd op uw eigen wensen en verwachtingen. Wilt u er zeker van zijn dat u de juiste keuze maakt, neem dan gerust contact met ons op!

Zo gaan we samen op zoek naar de perfecte oplossing. 

We maken gebruik van de traditionele- én moderne technieken
We maken gebruik van de traditionele- én moderne technieken
Andries Alting - Alting Rietdekkers