Goed onderhoud is een must voor uw rieten dak

Goed onderhoud is een must voor uw rieten dak

Onderhoud bij een traditioneel rieten dak
Bij een traditioneel (rieten) dak start in de meeste gevallen het onderhoud na 10- tot 15 jaar, afhankelijk van de gebruikte rietsoort. Soms gaat het hier om het repareren van kleine slijtageplekken, maar ook het verwijderen van algen en mos behoort tot deze werkzaamheden. Daken die vaker nat blijven zijn gevoeliger voor mos en algen en dienen regelmatig behandeld te worden. We adviseren daarom om een anti-algenbehandeling eens per drie jaar uit te laten voeren.

Laat uw dak regelmatig controleren
Hoe vaker uw rietdekker het dak controleert en onderhoudt, des te mooier het dak blijft. Een goed advies op basis van ervaring en vertrouwen is daarom belangrijk voor het verlengen van de levensduur van uw rieten dak!

Voor een vrijblijvende én gratis dakinspectie, neem contact met ons op.

Onderhoud bij een schroefdak
Omdat de constructie van een rieten schroefdak anders is, is het van belang dat hier eerder wordt gestart met structureel onderhoud. De kapconstructie is volledig gesloten en kan hierdoor niet 'doorwaaien'. Hierdoor zijn de meeste schroefdaken eerder dichtgeslibt met algen. Dit is relatief eenvoudig te voorkomen, door op tijd te starten het schoonmaken van het dak en een anti-algenbehandeling. 

Schoonkrabben van het dak
Het eerste onderhoudsmoment is het schoonkrabben van het dak. Hierbij hoeven nog geen aanvullende werkzaamheden uitgevoerd te worden. Mocht het onverhoopt wel nodig zijn, dan wordt het dak op de noodzakelijke plaatsen doorgestopt. Dit gebeurt meestal na tien jaar. 

Doorstoppen van het dak
In de meeste gevallen is na zo'n 15 - 20 jaar de bovenlaag van een rieten dak verrot. We starten met het afschrapen van deze laag waardoor de binddraden tevoorschijn komen. Door het dak lichtelijk uit te trekken en door te stoppen kan het dak na deze grote beurt zo weer tien jaar mee! 

Wij zijn al jaren een tevreden klant!
Wij zijn al jaren een tevreden klant!
Klaas van Wieren